Terugbetaling logopedie 

In veel gevallen wordt logopedie terugbetaald via de verplichte verzekering. Indien dit niet mogelijk is, kan eventueel een terugbetaling aangevraagd worden via de aanvullende verzekering. Het aantal sessies en het bedrag dat terugbetaald wordt, hangt af van uw verzekeraar.  

Stap 1 

Je plant een intakegesprek via de website. Tijdens dat intakegesprek maken we kennis en brengen we het probleem in kaart. Het onderzoekstraject en de tarieven en terugbetaling worden besproken. Je krijgt het formulier voor het voorschrift mee naar huis om te laten invullen door de huisarts of specialist. 

Stap 2 

Na het intakegesprek bij Resonance Logopedie, gaat u langs bij de huisarts en vraagt u een voorschrift voor een logopedisch onderzoek. Samen met 3 klevers van de mutualiteit, brengt u dit mee naar  het logopedisch onderzoek. 

Stap 3

Er wordt een logopedisch onderzoek uitgevoerd. Na het onderzoek worden de resultaten besproken en wordt er een logopedisch verslag opgemaakt waarmee u naar de specialist kan om een voorschrift voor logopedische behandeling. 

Stap 4

U geeft het voorschrift voor logopedisch onderzoek, voorschrift voor logopedische behandeling en de klevers af bij Resonance Logopedie. De aanvraagprocedure wordt dan afgewerkt. 

Tarief Terugbetaling Remgeld
Intakegesprek €30 n.v.t. n.v.t.
Bilan 30' € 43,88 € 29 € 14, 88
Evolutiebilan € 66, 80 € 36,27 € 30, 53
Behandeling 30' € 35 € 25,36 € 9, 64